În perioada 10 februarie – 13 martie 2021 se desfășoară Concursul on-line de interpretare vocal-instrumentală «Sunetul Rusiei».
Competiția se adresează tuturor interpreților (amatori sau profesioniști, din țară sau străinătate) de muzică vocală sau instrumentală.
Până la data de 5 martie, participanții trebuie să se înregistreze interpretând o piesă aparținând folclorului rusesc sau unui compozitor rus și să trimită această înregistrare organizatorilor prin intermediul formularului on-line de înscriere. Durata unei înregistrări nu trebuie sa depășească 5 minute.
Premierea va avea loc în aer liber pe data de 13 martie 2021 la Centrul Rus de Știință și Cultură din București.
- În cadrul acestui eveniment, primii clasați de la toate secțiuniunile de muzică vocală vor putea interpreta piesele cu care au participat la concurs.
- Premianții secțiunii de muzică instrumentală vor fi invitați să interpreteze piesele cu care au participat la concurs în cadrul unei serate muzicale organizate în acest scop ulterior, în funcție de restricțiile cauzate de situația pandemică.
- Clasamentul va fi postat pe site-ul rețeauadecultură.ro pe data de 14 martie 2021.
Premiile
Trofeul «Sunetul Rusiei» se va acorda unui singur concurent, indiferent de vârstă și de secțiunea la care a concurat pentru “Cea mai bună prezență artistică din concurs”. Câștigătorul trofeului va fi ales dintre câștigătorii premiilor I de la fiecare secțiune a concursului.
La fiecare secțiune se vor acorda premiile I, II și III pentru fiecare categorie de participanți.
În timpul deliberării, juriul poate decide înființarea de noi secțiuni și să acorde premii speciale la oricare dintre secțiunile concursului.
Din partea Comunității Rușilor Lipoveni din România se va acorda un premiu special pentru „Cea mai bună interpretare a unui cântec din folclorul rușilor lipoveni”.
Se vor acorda, la fiecare categorie de participanți, Platinum diploma concurenților care vor însuma maximum de puncte (100 de puncte) în timpul jurizării, Golden diploma celor cu un punctaj de 90-99 de puncte, Silver diploma celor cu 80-89 de puncte și Bronze diploma celor cu 70-79 de puncte. Toți ceilalți concurenți vor primi diplome de participare în format digital.
Juriul
- Radu Captari – Artist roman, interpret de muzica rusească, absolvent al Conservatorului din Chişinău, cu masterat în dirijat şi compoziţie la Conservatorul din Moscova;
- Angelica Baciu – Artist Liric Corul National de Camera Madrigal, trainer, dirijor cor în cadrul Programului Național Cantus Mundi, membru al Comunității Rușilor Lipoveni din România;
- Florian Costea – lector dr. la Universitatea Națională de Muzică din București, compozitor, dirijor, interpret muzică vocală.
Formularul de înscriere poate fi accesat de pe acest link.
Regulamentul poate fi consultat apăsând pe acest link.
ATENȚIE! Completarea formularului de înscriere on-line se poate face numai de pe un cont de gmail. În cazul în care întâmpinați dificultăți de ordin tehnic, vă rugăm să ne scrieți pe adresa sunetulrusiei@gmail.com
Organizator: Asociația Rețeaua de cultură
Parteneri: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național „Cantus Mundi”, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România
Cu sprijinul Centrului Rus de Știință și Cultură din București
Comment here